Kennismaken

Als je dadelijk besluit om op de contact-knop te drukken, gaan we elkaar eerst een beetje leren kennen. We voeren een gesprek via de telefoon of mail. Samen bespreken we de zorgvraag. Ik wil graag een eerlijke inschatting maken van onze samenwerking: kan ik echt iets voor jullie betekenen of hebben jullie misschien andere hulp nodig? Daarna kunnen we een afspraak maken voor een intakegesprek en verdere coaching.

Een intakegesprek

Bij het intakegesprek gaan we dieper in op de zorgvraag. Dit kan gewoon bij jullie thuis. We vullen samen een vragenlijst in en bespreken zaken als de gezinssamenstelling, de ontwikkeling van je kind tot nu toe en de problemen die jullie ervaren. Naar aanleiding van deze informatie ga ik kijken wat voor coaching hierbij passend is.

Coachingsessies

Meestal zijn er tussen de zes en acht coachingsessies met het kind zelf nodig. Natuurlijk is dit afhankelijk van de zorgvraag en het kind. Ieder kind maakt tijdens een coachingtraject immers zijn eigen ontwikkeling door. Deze sessies doe ik met je kind alleen. We gaan spelenderwijs, op een creatieve en leuke manier aan de slag. Samen gaan we ontdekken waar de kwaliteiten van je kind liggen. Zo zoeken we naar manieren om met het probleem om te gaan die écht passen bij het kind.

Evaluatie- en eindgesprek

Na drie of vier sessies nodig ik jullie uit voor een evaluatiegesprek. Dan bespreken we hoe het gaat. Ik vertel iets over de coaching en ik wil natuurlijk graag weten hoe het thuis gaat.  

Aan het einde van alle coachingsessies hebben we een eindgesprek. We bespreken wat er allemaal is gebeurd in de afgelopen tijd. Ik overleg van te voren met het kind wat ik wel of niet mag vertellen. Vertrouwen en eerlijkheid staat altijd voorop!

Ik communiceer altijd open en eerlijk, zonder de vertrouwelijkheid uit het oog te verliezen.

Scroll naar boven